Doelgericht revalideren

Rust, beweging en gezonde regelmaat

Wij geloven dat u het beste herstelt met de juiste behandelingen, voldoende rust en een gezonde regelmaat. Al onze herstellocaties liggen dan ook in een groene omgeving en bieden alle ruimte om de juiste zorg te leveren. Zo werken wij samen hard aan uw herstel én heeft u de tijd en de ruimte om tot rust te komen. Een vers kopje koffie op het terras met uw familie, een momentje voor uzelf na een ochtend vol oefeningen en een duidelijke planning? Het is allemaal belangrijk. Zo heeft u een uitgebalanceerde plek voor uw herstel.

Geriatrische revalidatiezorg

Wij geloven in een stimulerende combinatie van inspanning en ontspanning. Want herstellen vraagt flink wat inzet. Ook bespreken we waar u hulp bij nodig heeft én wat u nog zelfstandig kan. Op basis hiervan stellen onze zorgexperts samen met u een herstelplan met revalidatiedoelen op en ondersteunen wij daar waar nodig.

Het kernteam, bestaande uit een specialist oudergeneeskunde of physician assistant, fysiotherapeut, ergotherapeut en verpleegkundige, helpt u bij de dagelijkse zaken. En als het nodig is haakt de diëtist of de logopedist aan.

Zo bieden wij u een behandeling op maat en helpt Dores Herstelzorg u voor te bereiden op de thuissituatie. Heeft u thuis bijvoorbeeld veel trappen? Dan nemen wij dit mee in de oefeningen.

Samen met u blijven wij werken aan een zo soepel mogelijke overstap naar huis. Verandert er iets in de zorg die u nodig heeft? Dan sturen we direct bij. Zo gaat u met een prettig en zeker gevoel weer naar huis.

ELV: ondersteuning vanuit eerstelijnsverblijf

Is er sprake van een zorgprobleem door een medische oorzaak en is het nog niet veilig of verantwoord om zelfstandig thuis te wonen? Dan biedt Dores Herstelzorg u graag ondersteuning vanuit de ELV (eerstelijnsverblijf). Samen met u en uw naasten stemmen we af waar u behoefte aan heeft. Na uw herstel gaat u veilig en verantwoord weer naar huis. Uw huisarts kan u eenvoudig doorverwijzen.

Hotelzorg en woonzorg

Is het tijdelijk niet verantwoord voor u om thuis te wonen, bijvoorbeeld omdat uw mantelzorger niet beschikbaar is? In zo’n geval bieden wij hotelzorg, met alle zorg, rust en ruimte die u nodig heeft. Wij vangen tijdelijk uw zorgvraag op. Zo overbrugt u deze periode veilig en verantwoord. Residentie Mariëndaal biedt ook permanente particuliere woonzorg aan in ruime appartementen waar het ook mogelijk om als echtpaar samen zorg te ontvangen. Wilt u hier meer over weten? Neem dan even contact op via 085 – 80 8 7030.

Alles in huis voor de beste zorg

Samen met u en uw familie brengt ons zorgteam uw situatie in kaart. Zo stellen we een herstelplan voor uw revalidatie op. Een fysiotherapeut, een ergotherapeut en een verpleegkundige werken hierin nauw samen en helpen u waar nodig.

Van alle gezonde gemakken voorzien

Onze herstellocaties zijn voorzien van alle moderne apparatuur en sportbenodigdheden. Oefeningen doen wij in de oefenruimtes, buiten of op uw kamer. In de gemeenschappelijke ruimtes en tuinen is er alle ruimte om tot rust te komen met een boek, spelletje of de krant.

We verzorgen dagelijks de maaltijden. En willen uw familieleden of vrienden een hapje mee-eten? Dan kan dat tegen een kleine vergoeding.